Greenport NHN - Evergreen project

Minder gewasbeschermingsmiddelen door inzet van rhizobacteriën?

In het Evergreen project van Greenport Noord-Holland Noord werken 33 partners aan innovaties die verduurzaming van de landbouw versnellen. Binnen het project werken de telers van Natural Living and Growth samen met Proeftuin Zwaagdijk, Universiteit van Amsterdam, Aeres Hogeschool en WUR aan diverse onderwerpen die bijdragen aan verduurzaming van de bloembollenteelt.

Martin van Dam van de WUR heeft in overleg met de telers van NLG een onderzoek uitgevoerd naar de inzet van plantengroei bevorderende rhizobacteriën als groen alternatief voor chemische gewasbeschermingsmiddelen. Uit het eerste jaar onderzoek is gebleken dat de toepassing van rhizobacteriën en het aantonen van effecten daarvan niet eenvoudig is. Tijdens de kennissessie op 14 februari vat Martin van Dam de voorlopige resultaten samen en licht hij de vervolgstappen van het onderzoek toe. Er is alle ruimte voor vragen.

De kennissessie is gericht op telers/broeiers, adviseurs, onderzoekers.

Het Evergreen project van GreenPort NHN wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling en de Provincie Noord-Holland.

Aanmelden verplicht: Klik hier om u aan te melden.

Vaktentoonstelling 2019


In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 14 tot en met 17 februari 2019 de zesde editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2018 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties.