Vakavond

Donderdagavond 13 februari vindt er ’s avonds een vakavond plaats tijdens de Vaktentoonstelling. Diverse sprekers zullen u bijpraten rondom diverse ontwikkelingen, gelieerd aan het thema ‘Engeland’.

Josephine Klapwijk is bij Royal FloraHolland onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van Storechecks. Met Storechecks komt de reactie op het product direct van de consument. Korter kun je de keten niet maken. In Zwaagdijk gaat Josephine vertellen hoe dat werkt en wat Storechecks voor uw bedrijf kunnen betekenen. Wilt u alvast een voorproefje van haar verhaal? Lees dan het artikel op pagina 11 van dit blad.

Dick van Bommel is operationeel directeur bij Heemskerk Flowers, een in Rijnsburg gevestigd bloemenexportbedrijf dat onder meer sterk is op de Britse bloemistenmarkt. Hij heeft een lange staat van dienst in het vak, was zelf jaren lang actief als lijnrijder in Engeland en kent de Britse bloemistenmarkt als geen ander. Van Bommel is bovendien secretaris van de VGB, de belangenorganisatie van groothandelaren in bloemkwekerijproducten. Dick van Bommel vertelt in Zwaagdijk over eventuele gevolgen van de Brexit maar vooral over de algemene marktpositie van de tulp bij Britse bloemisten.

Sandra Ishmael is Vestigingsmanager Verenigd Koninkrijk van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Kennis van en over consumentengedrag en -ontwikkelingen in het VK wordt hier gebundeld. Ook de Brexit heeft mogelijk gevolgen voor aard en omvang van het Britse toerisme in Nederland. Maar hoe dat allemaal uitpakt, wie het weet mag het zeggen. Toch moet het NBTC zich op mogelijke Brexitgevolgen voorbereiden. Hoe dat gebeurt en hoe de actuele stand van zaken is, u hoort het tijdens haar presentatie op de Vaktentoonstelling.