Winnaar Tulpen top 10 editie 2019

Ms. Li van Westfriesland Tulpen BV Tulpen winnaar Interpolis Tulpenprijs 

Zwaagdijk – De winnaar van de Interpolis Tulpenprijs is Ms. Li van Westfriesland Tulpen BV. “Deze tulp kan misschien wel eens een grote worden” aldus Nico Hof, voorzitter van de vakjury. “Super dat we ‘m hebben!”, aldus de gelukkige winnaar Robert Reus. Hij nam de prijs in ontvangst uit handen van Melissa van de Kam van Interpolis tijdens de Vaktentoonstelling in Zwaagdijk.

Ms. Li een terechte winnaar
Lovende woorden voor Ms. Li van de jury. Een goede presentatie in het aanvoerstadium voor de klok of verkoop. Een mooie plant opbouw, een prachtig bloemvorm, een lange en stevige steel en in de knop nog een mooi geel randje. Dit complete pakketje én de verwachting dat deze tulp in de markt heel ver gaat komen is de reden dat de jury koos voor Ms. Li als winnaar van de Interpolis Tulpenprijs. Robert Reus: “Wij verkopen de tulpen op de internationale markt. Ook daar helpt het winnen van deze prijs. Deze waardering uit het Nederlandse vak onderstreept de kwaliteit van onze tulpen. Hier zijn we erg blij mee!”

Onderzoek, kennis en kwaliteit komen bij elkaar
Nu alles op waterbroei stond kon de jury nog beter vergelijken en dat gaf duidelijke resultaten. Melissa van de Kam van Interpolis: “Hier komt écht onderzoek, kennis, kwaliteit maar zeker ook passie bij elkaar. Het past bij de Vaktentoonstelling én bij de markt die steeds op zoek is naar andere, betere methodes om kwaliteit te verbeteren. Mooi om te zien dat dat ook bij de uitreiking van de Interpolis Tulpenprijs zichtbaar wordt.”

Vaktentoonstelling 2020


In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 13 tot en met 16 februari 2020 de zevende editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2019 wordt het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties.