Tulpen Top 10

Cultivar: Snowwhite

Inzender: Borst bloembollen

Deze tulp is een kruising tussen (Kung Fu × Monte Peony) × Snow-
lady. Hij is van vroeg tot laat te broeien op zowel water als potgrond en heeft begin januari al een uitzonderlijke lengte en dito gewicht. Daarnaast heeft hij een hele mooie poot-blad-verhouding en presenteert de bloem mooi in het blad. Het is een ronde bollenmaker die tot nog toe ongevoelig is gebleken voor Fusarium. Deze cultivar wordt als een van de eerste tulpen gerooid. De bollen zitten goed in de huid.

Cultivar: Fairplay®

Inzender: Double Future

 Deze dubbele lilapaarse tulp met witte rand is een kruising van Wirosa × Double Price®, gemaakt door Mellema. De tulp is te broeien vanaf 15 februari en is zowel geschikt voor water- als potgrondbroei. Fairplay® is qua kleurstelling een nieuwkomer in het assortiment. Met lengte en een uitmuntende knoppresentatie (goed dubbel). Het aantal kasdagen ligt rond de 21 dagen. Verder is het een mooie bollenmaker die goed in de huid zit. In de teelt echt een productietulp.

Cultivar: Vuelta

Inzender: BoLa veredeling

Vuelta is een prachtige dubbele roodgele tulp uit de stal van BoLa veredeling. Het is een kruising van Kees Nelis × Double Price. Het is een hele goede groeier die genoeg leverbaar als plantgoed geeft. De tulp groeit altijd boven de 1 op 2. Door zijn sterke ouders is hij weinig zuur- en virusgevoelig. Hij is te broeien vanaf 1 februari met 13 weken kou. Vuelta geeft voldoende lengte en gewicht. Kortom, een echte aanwinst in het dubbele segment.

Cultivar: Bed of Roses

Inzender: Vertuco

Bed of Roses is een rode dubbele tulp met een zalmroze rand. Het is een kruising van Foxtrot × Cheers en hij ruikt lekker zoet. Hij is voor meerdere doeleinden geschikt: volle grond, potgrond en waterbroei.
Hij is door zijn uniformaliteit zeer goed automatisch te plukken en te bossen. Zeker een tulp om in de gaten te houden de komende jaren.

Cultivar: Pacha

Inzender: JW Reus bloembollen

Pacha is een kruising van Ile de france × Yellow flight. Het is een mooie ronde bollenmaker met aanwas, die tot nu toe niet gevoelig is voor zuur. De tulp zit goed in de huid en moet laat gerooid worden. Virus is te zien op de bloem door een donkere onderbreking en vlammen. Voor bladselectie zie je blauwe strepen op het blad. Pacha is een lengtemaker. Er is totaal teelt-recht van 50 hectare. De cultivar lijkt op Ile de France in de broeierij en de kleur rood. Hij is  goed te gebruiken in het latere broeiblok.

Cultivar: Dynamo®

Inzender: Remarkable

Dynamo® komt uit een kruising met eigen nummers van Remarkable Tulips. Deze tulp is vanaf tweede week januari tot het eind van het seizoen goed te broeien en met 21 kasdagen een vlotte broeitulp. Dynamo® heeft een mooie stand, rechtopstaand blad en een ruime poot.

Cultivar: Marax Beauty

Inzender: Marax

Deze tulp zit zeer goed in de huid, is niet gevoelig voor zuur en heeft een grote knop. Ook is het blad mooi donkergroen, is virus goed te zien en geeft deze tulp genoeg aanwas. Het is een cultivar voor februari. De tulp geeft een zware bos in de broeierij en groeit gelijkmatig. Het is een vlotte broeier.

Cultivar: Back to Life

Inzender: Kwekerij S. Schouten

Dit is een kruising tussen Petra x Greetje Smit. In de teelt is het een probleemloze tulp die normaal plantgoed geeft en goed groeit. Virus is duidelijk zichtbaar en de tulp is er niet heel gevoelig voor. In de teelt behoort deze tulp tot het middensegment. Een zwaardere tulp die zeer gelijkmatig groeit en 23 kasdagen nodig heeft.Verder zijn kenmerkend: een goede houdbaarheid, mooi donker groengrijs blad de knop die als hij nog heel jong en groen is al vroeg een ordepunt bovenin heeft.

Cultivar: Ramblas

Inzender: Hybris

Dit is een kruising van Saigon × Escape. Ramblas is al een aantal jaar getest voor de vroege marktbroeishow in januari en voor de marktbroei tijdens de vakshows in februari. Dit gebeurde altijd als zaailingnummer 1336-4-5. De koelweken van de testen waren altijd vijftien weken, dan krijgt Ramblas ook de goede lengte. Ramblas maakt mooie ronde bollen, is een snelle groeier en is daardoor ook een goede plantgoedgever.

Cultivar: Red Bluff®

Inzender: Maveridge

Dit is een zeer vroeg te broeien vlotte rode snijtulp. Hij heeft een mooie knoppresentatie en goed werkbaar donkergroen blad. In de teelt is het bovendien een groeizame tulp met goede plantgoedaanwas. Het is geen echte showtulp, wel een werkpaard.

Aanmelden

Wat leuk dat u zich wilt aanmelden voor de vaktentoonstelling. Via onderstaande knop komt u bij het aanmeldformulier. We nemen snel contact op.

Contact

Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
Nederland

Voor informatie & vragen, neem contact op via info@vaktentoonstelling.nl

 

Volg ons ook op