Winnaar Tulpen Top 10

‘Santé’ wint Interpolis Tulpenprijs 2023′

Zwaagdijk, 17 februari 2023 – De tulp ‘Santé’ van inzender Klaver Bloembollen wint dit jaar de Interpolis Tulpenprijs  op de tiende Vaktentoonstelling. Klaver ontving de prijs vrijdagmiddag op de vakshow bij Vertify in Zwaagdijk-Oost uit handen van sectormanager Erik van Ophoven van Interpolis.

Juryvoorzitter Yorick van Leeuwen spreekt lovend over ‘Santé’, de winnende inzending van het Spanbroeker bloembollenbedrijf. “We kozen Santé, want het is een mooie randtulp, een zware plant met een mooi poot, blad, bloemverhouding. Het is dus een mooie strakke tulp. In het plukstadium zit de knop nog mooi in het kruid, toont wel wat kleur en de verwerking is goed door het mooie, strakke blad. Met 22 kasdagen draait deze tulp goed mee.”  “Je kan ermee proosten’, aldus Klaver.

‘Hashtag’ van Hobaho-kwekersvereniging Double Future sleept de tweede positie in de wacht. Van Leeuwen: “Deze ‘Hashtag’ is een lilaroze tulp met mooie knoppresentatie en het is een mooie gelijkmatige bak. Met 17, 18 kasdagen is het een vlotte broeier.” De derde plaats is voor ‘China Girl’ van de coöperatieve vereniging Tuliko. Volgens de jury is het een zware tulp met een mooie poot, blad, bloemverhouding. “En de kleurstelling in het plukstadium is ook goed. Een aanwinst voor het zwaardere segment en met 19 kasdagen is het een vlotte broeitulp.”

De Interpolis Tulpen Top 11 telt dit jaar een extra inzending, omdat het cijfer 11 nu eenmaal bij carnaval hoort. De hele Vaktentoonstelling staat dit jaar in het teken van Carnaval. Om die reden ontving voorzitter Niels Kreuk van de Vaktentoonstelling donderdag dan ook de sleutel van waarnemend burgemeester Frank Streng, op voorwaarde dat Kreuk met ‘zijn’ tentoonstelling innovatie uit zou dragen. Die innovatie, samen met het vakmanschap en de constante aandacht voor kwaliteit, dat is waarom Interpolis trots is op deze sector en haar ondernemers.

 

Fotografie: René Faas

Aanmelden

Wat leuk dat u zich wilt aanmelden voor de vaktentoonstelling. Via onderstaande knop komt u bij het aanmeldformulier. We nemen snel contact op.

Contact

Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
Nederland

Voor informatie & vragen, neem contact op via info@vaktentoonstelling.nl

 

Volg ons ook op