Spuitlicentie

Spuitlicentie lezingen

Stichting Vaktentoonstelling nodigt bloembollenkwekers uit voor een spuitlicentiebijeenkomst op vrijdag 15 februari over diverse ontwikkelingen in de bollenteelt, gericht op het thema veiligheid & techniek. De onderwerpen die centraal staan zijn 1) emissieloos ontsmetten d.m.v. schuimen, 2) ozon waterzuivering, 3) bodemscans en 4) veilig en gezond werken.

Lezing 1 wordt verzorgd door CAV Agrotheek in samenwerking met Squall. CAV Agrotheek heeft een machine ontwikkelt die emissieloos kan ontsmetten d.m.v. schuimen. Het aanbrengen van gewasbeschermingsmiddelen door schuimtechniek is de laatste jaren enorm in opmars. Schuimen gaat aanzienlijk sneller en biedt veel voordelen ten opzichte van andere behandelingsmethoden, zowel voor milieu als voor portemonnee. Squall is een hechter en anti-dripvloeistof die in het schuimproces wordt gebruikt en die ook besproken zal worden tijdens de lezing.

Lezing 2 wordt verzorgd door Agrozone. Broeiers die telen op stilstaand water kunnen met het speciaal ontworpen ozonsysteem van Agrozone volledig 100% gesloten telen. Samen met Proeftuin Zwaagdijk is veel onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit en teelteffecten van de Agrozonetechniek. Agrozone bespreekt de mogelijkheden en resultaten.

Lezing 3 wordt verzorgd door Agrifirm. Agrifirm bespreekt een serieus en veelbesproken topic; spuittechniek anno 2019: hoe nu verder? Ze gaan o.a. op zaken als driftreductie en spuitdoppen.

Lezing 4 wordt verzorgd door Stigas. Stigas gaat in op de regels rondom veilig en gezond werken en hoe telers zichzelf kunnen beschermen d.m.v. persoonlijke beschermingsmiddelen.

Na afloop van de presentaties gaan telers in groepen langs de noviteiten op de beurs. Specialisten op de stand lichten toe.
Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol. Let er op dat u uw spuitlicentiepas meeneemt.

Kosten zijn €40,00 excl. BTW en worden achteraf gefactureerd.

Klik hier om u aan te melden

Vaktentoonstelling 2023


In de bedrijfsgebouwen van Vertify, Tolweg 13 in Zwaagdijk-Oost vindt van 16 tot en met 19 februari 2023 de tiende editie van de Vaktentoonstelling plaats.